S vaginální suchostí bojuje velké množství žen

Pochva, nebo také vagína popis, patří mezi ženské pohlavní orgány. Je součástí reprodukce. Je přirozeně vlhká. Některé ženy však bojuji s její suchostí. Suchá vagína způsobuje celou řadu zdravotních komplikací. Patří mezi ně pocity sucha, svědění a v neposlední řadě také bolestivý pohlavní styk.

Příčiny vzniku vaginální suchosti

Jednou z příčin jsou hormonální změny, které se objevují v období menopauzy nebo těhotenství. V tomto čase dochází ke snížení hladiny ženského pohlavního hormonu estrogenu. Díky tomu může dojít ke ztenčení poševní sliznice, ta pak ztrácí svoji pružnost a neprodukuje dostatečné množství zvlhčující tekutiny.

Jak bojovat proti vaginální suchosti?

Můžete si pořídit běžně dostupné přípravky, které zvlhčí vaginální sliznici. Ideální jsou takové, které obsahují kyselinu hyaluronovou. Ta zvlhčí a navíc podpoří přirozené procesy hojení a regenerace tkáně.

Tělu dodávejte potřebné fytoestrogeny neboli isoflavonoidy. Jedná se o přírodní látky, které připomínají ženský estrogen. Pomáhají vyrovnat hladinu hormonů. Naleznete je v některých druzích potravin rostlinného původu (sója, pohanka, luštěniny, červené víno). Lze je užívat také jako doplňky stravy.

Dobře fungují i lubrigační gely, které využijete především při pohlavním styku.

Vyzkoušejte také přípravek GYNELLA® AtroGel. Jedná se o 7 jednorázových aplikátorů naplněných vaginálním gelem. Užívá se po dobu jednoho týdne v měsíci, alespoň tři po sobě jdoucí měsíce.

Obsahuje kyselinu hyaluronovou – urychluje hojení, fytoestrogen genistein – zvyšuje pružnost vaginální sliznice a má antioxidační vlastnosti – chrání pochvu proti vnějším vlivům a navíc mírní nepříjemné pocity napětí a suchosti. Poslední částí je TIAB® komplex, který poskytuje antimikrobiální aktivitu a brání vzniku vaginálních infekcí.

Ostatní

Nejste spokojeni se současným vytápěním? Přejděte na kotle na tuhá paliva

Přechod na kotle na tuhá paliva se v posledních letech stává stále atraktivnější volbou pro domácnosti i firmy, které hledají účinné, ekologické a ekonomické způsoby vytápění. Tato zařízení, která využívají pevná paliva, jako je dřevo, uhlí, brikety nebo pelety, nabízejí řadu výhod, které přesahují pouhé snížení nákladů na energie. Ačkoli se může zdát, že plynové […]

Zobrazit
Ostatní

Palivové filtry: Kdy a proč je vyměnit?

Palivové filtry jsou neodmyslitelnou součástí každého průmyslového stroje, protože chrání motor před škodlivými nečistotami a zajišťují plynulý chod stroje. Nečistoty a kontaminanty v palivu mohou rychle způsobit problémy, které vedou k vyšší spotřebě paliva a ke ztrátě výkonu motoru. Pravidelná výměna palivových filtrů je klíčová pro udržení strojů v dobrém provozním stavu. Frekvence výměny závisí […]

Zobrazit
Ostatní

Pracovní oděvy a jejich význam pro bezpečnost na pracovišti

V dnešním světě, kde je bezpečnost práce na prvním místě, představují pracovní oděvy klíčovou součást každodenní výbavy mnoha profesí. Ať již jde o stavebnictví, výrobu nebo zemědělství, správný výběr pracovního oblečení může znamenat rozdíl mezi běžným dnem v práci a neštěstím. Náš e-shop, Pracovní Ochrana nabízí širokou škálu oděvů, které nejen že chrání, ale také […]

Zobrazit